>
Dan dubrovačkih branitelja 6. prosinca
Datum od:
04.12.2020
Datum do:
06.12.2020
od 4. do 6. prosinca 2020.
Dan dubrovačkih branitelja 6. prosinca
Dan dubrovačkih branitelja i ove će se godine obilježiti prigodnim programom, a događanja su raspoređena tijekom tri dana, od petka, 4. do nedjelje, 6. prosinca.

Program obilježavanja započinje u petak satom povijesti u dubrovačkim školama na temu dubrovačkih branitelja i Domovinskog rata, a nastavlja se u subotu, 5. prosinca odavanjem počasti poginulim braniteljima na spomen obilježjima na području grada Dubrovnika, virtualnom utrkom „Stazom deva" Triatlon kluba Dubrovnik te Križnim putem na Srđ istog dana u 14:00 sati.


Sat povijesti u dubrovačkim školama u organizaciji Grada Dubrovnika i HVIDRA-e zbog epidemioloških mjera priređuje se na daljinu putem platforme Zoom i to u dva termina, jutarnjem terminu s početkom u 9:30 sati i poslijepodnevnom u 14:30 sati.

Na sam Dan dubrovačkih branitelja 6. prosinca program u jutarnjim satima započinje odavanjem počasti poginulim braniteljima na grobljima i pred spomen obilježjima, a vijenci će se položiti i kod Križa na Srđu.


U tvrđavi Imperijal u 11 sati održat će se virtualna prezentacija idejne muzeološke koncepcije stalnog postava Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik i prijedloga namjene prostora tvrđave Imperijal na Srđu.


Dubrovački simfonijski orkestar organizirat će emitiranje tradicionalnog koncerta povodom blagdana svetog Nikole i Dana dubrovačkih branitelja koji zbog epidemioloških mjera nije moguće izvesti pred publikom.


Sveta misa zadušnica za stradale branitelje Sustjepana održat će se u crkvi sv. Nikole u Sustjepanu u 15:45 sati.


Svečana Sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu bit će služena u 18 sati u Dubrovačkoj katedrali.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2