>
Jesenski ciklus radionica “Učimo dubrovački”
Datum od:
26.09.2020
Ljetnikovac Skočibuha 9.00sati
Jesenski ciklus radionica “Učimo dubrovački”
U sklopu projekta Kultura u điru, Dubrovačke knjižnice nastavljaju s jesenskim ciklusom radionica "Učimo dubrovački'' s Lukom Paljetkom koje će se održavati u ljetnikovcu Skočibuha. Zamišljene su kao edukativni program za skupinu polaznika koja želi bolje upoznati povijest i kulturu Dubrovnika, a osobito lik Marina Držića. Skupina će se sastajati subotom tijekom razdoblja od 5. rujna do 24. listopada s početkom u 9 sati.

Radeći s akademikom Lukom Paljetkom obrađuju se više i manje poznati Držićevi tekstovi. Osim lika i djela Marina Držića polaznici se upoznaju s brojnim činjenicama iz povijesti Dubrovačke Republike i razdoblja renesanse te imaju priliku čuti podatke koje za vrijeme redovitog školovanja možda nisu čuli. Radeći na tekstovima upoznaju se s Držićevim jezikom, njegovim specifičnostima i mogućnostima upotrebe. Poželjno je da polaznici prisustvuju svim radionicama kako bi skupina mogla nesmetano napredovati u radu.

Jesenski ciklus radionica "Učimo dubrovački" počinje u subotu, 5. rujna 2020., s početkom u 9 sati u ljetnikovcu Skočibuha. Za sudjelovanje na radionicama potrebno se prijaviti na mail adresu [email protected] ili na broj telefona 020/441-399.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2