>
Predavanje integrativne psihoterapeutkinje Olivere Drutter o ljudskom karakteru u Dubrovačkim knjižnicama
Datum od:
12.06.2020
Dubrovačke knjižnice 17.30sati
Predavanje integrativne psihoterapeutkinje Olivere Drutter o ljudskom karakteru u Dubrovačkim knjižnicama
U suradnji Centra za integrativni razvoj i Dubrovačkih knjižnica, integrativna terapeutkinja Olivera Drutter održat će predavanje pod naslovom ''Što je to karakter, kako se formira i možemo li ga mijenjati?". Predavanje će se održati u Čitaonici Narodne knjižnice, u petak 12. lipnja 2020., s početkom u 17:30 sati. Na sljedećem linku može se prijaviti za dolazak na predavanje https://forms.gle/229vF3tqTnj61b7A8.

Za razliku od temperamenta koji je pretežno uvjetovan nasljednim faktorom, za karakter se kaže kako je stečen kroz životna iskustva. Karakter nastaje u interakciji s okolinom primarno unutar obitelji, ali i šire okoline. Pod pojmom 'karakter' pokušava se pobliže opisati osobu i njene vrline ili mane kao što je izjava ' ona ti je jakog karaktera' ili ' težak ti je njen karakter'.

Različiti psihološki pravci su napravili i različite podjele karaktera koje se u mnogim slučajevima podudaraju u opisu, a različito nazivaju. Međutim niti jedna ne daje tako detaljan opis nastanka, njene funkcije i djelovanja kao što to daje Integrativna – tijelesno orijentirana psihoterapija. Wilhelm Reich, otac tjelesno orijentirane psihoterapije, u radu s klijentima je prvi zaključio kako ljudi slične tjelesne građe imaju slična ili ista uvjerenja, ponašanja i emocionalne blokade. Te blokade nazvao je Karakternim obranama. Ljudske obrane nastale su kao odgovor na neugodna iskustva te su služe čovjeku kao zaštita.

Ovo predavanje ujedno je i najava za istoimenu radionicu koja će se održati u nedjelju 14. lipnja 2020. od 9 do 14 sati. Na radionici će se kroz interaktivne vježbe otkrivati stvarna vlastita priroda i potencijal koji pojedinac želi živjeti. Kroz vježbe otkrivat će se koja je dominantnija karakterna obrana, doticati povrede i stvarati veći kapacitet i razumijevanje istih upoznavajući autentičnu prirodu.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2