>
MIDSUMMER SCENE 2019
Datum od:
21.06.2019
Midsummer Scene obilježava svoju šestu sezonu i, osim glavne produkcije koja se već tradicionalno postavlja na Lovrjencu, organizatori nude bogat dodatni program.
MIDSUMMER SCENE 2019
romeo_i_julliet midsummer_romeo_and_juliet
Shakespeare se u izvorniku opet vraća u Dubrovnik u šestom izdanju festivala Midsummer Scene nazvanom Sezona ljubavi i mržnje. Festival će obilježiti predstava Romeo i Julija. Ta će se najglasovitija ljubavna priča na svijetu prvi puta na Lovrjencu čuti na engleskom jeziku. Režiser Sean Aita stavlja Veronu u mafijaški kontekst početka šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su buntovni tinejdžeri još bili velika novina u tradicionalnoj Italiji.

Sean Aita, koji prvi puta režira u Hrvatskoj, nagrađivani je britanski redatelj i član Trinity Collegea u Londonu, a već tridesetak godina piše i režira za Bečko englesko kazalište u čiji je glavni repertoar bila uvrštena velika festivalska uspješnica Midsummer Scene-a iz 2016.-e godine, predstava Na Tri kralja.

Ove godine iskusni devetočlani ansambl predvode Georgia Christodoulou kao Julija i Clement Charles kao Romeo. Ovaj mladi glumački dvojac nedavno je diplomirao na Kraljevskom konzervatoriju u Birminghamu kao najbolji u klasi i upravo će im Dubrovnik obilježiti početak karijere. Ostale uloge u predstavi igraju Jenni Lea-Jones, Nicholas Limm, Alexander Varey, Richard Emerson, Amanda Osborne, Mark Elstob i hrvat Filip Krenus.

Izvedbe ove rane Shakespeareove tragedije saživjet će s prostorom tvrđave Lovrjenac uz pomoć kostimografkinje i scenografkinje Maire Vazeou koja svojim radovima predstavlja Grčku na Praškom kvadrinalu scenografije i kazališne arhitekture, dok će dizajn svjetla kreirati Aleksandar Mondecar.

Festival Midsummer Scene počinje 21. lipnja i traje do 7. srpnja. Osim nove premijere Romea i Julije koja će imati 13 izvedbi na Lovrjencu, tu su i druga događanja poput koncerta, cabareta, gostovanja, i Držića na engleskom jeziku. Festival Midsummer Scene je projekt TZ Grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London.

MIDSUMMER SCENE je ljetni festival pokrenut 2014. godine, a u kratko vrijeme se uspio etablirati kao platforma za međunarodne umjetničke koncepte i suradnje.
2019. godina je šesta godina u nizu za festival Midsummer Scene i trudimo se svake godine biti bolji i uspješniji. Osobito smo ponosni na naša međunarodna gostovanja u Beču, punih 40 dana u Vienna's English Theatre-u krajem 2016.-e, te čak dva puta s dvije različite produkcije na Bermudskom otočju na njihovom cijenjenom festivalu koji traje već pune 44 godine.
Jedinstvenost ovog festivala je što prikazuje kazališne predstave na engleskom jeziku krajem lipnja i početkom srpnja, a koje se premijerno izvode na jednoj od najljepših ambijentalnih pozornica - tvrđavi Lovrjenac koja je zasigurno unikatna ambijentalna pozornica na svijetu za Shakespearova djela. Cilj nam je pružiti gledateljima nezaboravno iskustvo doživljaja povijesne i kulturne baštine kroz kazališnu čaroliju.

MIDSUMMER SCENE 2019 / PROGRAM

21.06. do 07.07. 2019.

21.06. u 21h / ispred crkve Sv. Vlaha
Svjetski dan glazbe / World Music Day Concert
Dubrovački simfonijski orkestar / Noorman Widjaja, dirigent (Indonesia) / Matej Meštrović, piano (Croatia
svjetska premijera: M. Meštrović: New England Rhapsody
Slobodan ulaz

22.06. - 05.07. u 21:30h / tvrđava Lovrjenac
William Shakespeare
Romeo & Juliet
Režija: Sean Aita, na engleskom jeziku
*svaku večer osim 27.06.2019
Ulaznice:
www.midsummer-scene.com

27.06. u 21:30h / tvrđava Lovrjenac
Vesna Parun / Vesna Tominac Matačić
Ja koja imam nevinije ruke
Režija: Ivan Leo Lemo, na hrvatskom jeziku s engleskim titlom
Izvodi: Vesna Tominac Matačić
Ulaznice:
www.midsummer-scene.com

06.07. u 21:30h / Knežev dvor
Songs for Lovers (and Other Idiots) - Cabaret
Izvodi: Sarah-Louise Young i pijanist Michael Roulston
Ulaznice:
www.midsummer-scene.com

07.07. u 21:30h / Knežev dvor
Bazirano na komediji Dundo Maroje Marina Držića
Uncle Maroye Re-Examined
Režija: Paolo Tišljarić, na engleskom jeziku
Koprodukcija Doma Marina Držića, festivala Midsummer Scene i Kazališta Marina Držića
Slobodan ulaz
Brilliant Events
Cavtatska 11, Dubrovnik
w: www.brillianteventsdubrovnik.com
e: [email protected]
Darija Mikulandra Žanetić
m: +385 91 250 2588
Jelena Maržić
m: +385 98 924 6466

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2