>
Otvaranje izložbe "Orlando nekad" na Stradunu
Datum od:
11.05.2019
na Stradunu u subotu, 11. svibnja u 12:00 sati.
Otvaranje izložbe
„Orlando nekad“ naziv je izložbe starih fotografija koja će u sklopu cjelogodišnjeg programa obilježavanja Orlandove godine biti otvorena na Stradunu u subotu, 11. svibnja u 12:00 sati.

Ovu atraktivnu i zahtjevnu izložbu, kao jedan od središnjih događanja obilježavanja 600. obljetnice podizanja Orlandovog stupa, osmislili su i priredili članovi Povjerenstva za proslavu Orlandove godine u suradnji s uredništvom i članovima Facebook grupe „Dubrovnik nekad“ i Foto Adriom. Autor umjetničkog postava je Pero Mrnarević.

Izložbu čini 51 fotografija koje će se postaviti na samom Stradunu i to na južnoj strani. Fotografije su ustupljene iz privatnih arhiva članova popularne i vrlo aktivne Facebook grupe „Dubrovnik nekad“, a prikazuju ovog srednjevjekovnog viteza kao nijemog, ali vjernog svjedoka vremena i neizostavnog sudionika brojnih društvenih događanja kroz povijest.

Odabrane fotografije prezentirane su na stratama dimenzija 1,20 x 0,80 metara izrađenim od gumiranog platna kako bi izdržale sve vremenske uvjete.

Izložba će ostati otvorena do kraja godine i tako, osim Dubrovčanima, biti dostupna i svim našim posjetiteljima u Orlandovoj godini.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2