>
Britanski dani u Dubrovniku
Datum od:
10.10.2018
Datum do:
12.10.2018
10. - 12. listopad 2018.
Britanski dani u Dubrovniku
Od Ruđera Boškovića kao člana londonskog Royal Society do oduševljenih britanskih turista; od Richarda Lavljeg srca do Daniela Day Lewisa – veze Britanije i Dubrovnika protežu se kroz razne periode povijesti do danas, simbolizirajući blisku povezanost ljudi, znanja, kulture, biznisa, te umjetnosti Hrvatske i Britanije. Tu blisku vezu obilježit ćemo Britanskim danima u Dubrovniku od 10. do 12. listopada 2018.
Londonski double-decker bit će parkiran na Pilama od srijede, 10. listopada. U busu će se služiti tradicionalni britanski čaj i keksi, a djeca će se moći zabaviti u Escape Room-u, te igrajući nogomet. U kinu Visia prikazivat ćemo najbolje od recentne britanske kazališne i filmske produkcije, uključujući I Hamleta s Benedictom Cumberbatchom, a otvorit ćemo i izložbu fotografija britanskih umjetnika koji su sudjelovali na ovogodišnjem Organu vida.
Zajedno s volonterskim centrom Bonsai, britanski stručnjaci podijelit će iskustva o volontiranju u zdravstvu. Povjesničarka Judith Everand provest će zainteresirane otokom Lokrumom gdje je, prema legendi, Richard Lavljeg Srca spašen nakon brodoloma. Kvartet saksofona Britanske vojske te Beatles Revival Band zaduženi su za (britansku) glazbenu podlogu, a u Dubrovnik Beer Company pubu moći će se testirati znanje – ili naučiti nešto novo – o Britaniji.
Za kraj, u petak, zajedno ćemo pogledati meč Hrvatska-Engleska (prvi susret nakon Svjetskog prvenstva ...)
Svi su događaji su besplatni i otvoreni za javnost.
Britanske dane u Dubrovniku organiziraju Britansko veleposlanstvo u RH i Grad Dubrovnik.

PROGRAM

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2