>
Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik
Datum od:
26.01.2018
Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik
Umjetnička galerija Dubrovnik i ove je godine za sve posjetitelje pripremila poseban program za Noć muzeja, obilježen stručnim vodstvima i zanimljivim glazbenim programom, a koja će se obilježiti u petak, 26. siječnja 2018. godine. Kao i svake godine, ulaz je slobodan, a za posjetitelje je pripremljen izuzetno bogat i raznolik program koji će trajati od 18 do 1 sat iza ponoći.

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, u sklopu Feste 2018 Dubrovnik, a u suradnji s Klubom Lazareti i udrugom Festa Dubrovnik počevši od 19 sati bit će održana tradicionalna DU ROCK PARADA, na kojoj će se svoje autorske pjesme domaćoj publici predstaviti DaRiva / Toboggan, Valetudo, Embassy 516, Ad Libidum, Lapadske Tratinčice, Banditen Strasse, D & F, Dapal i The Beatless Trio.

Također, posjetitelji će od 18 sati i svaki sljedeći puni sat do 21 sat, uz stručno kustosko vodstvo, imati priliku pogledati najveću međunarodnu izložbu otvorenu u Dubrovniku u 2017. godini, izložbu jednog od najcjenjenijih suvremenih fotografa, Ahmeta Ertuğa pod nazivom „Točka iščeznuća“.

Kustosi UGD provest će posjetitelje kroz najvažnija djela hrvatske umjetnosti 20. stoljeća, od Vlaha Bukovca preko Ljuba Babića, Vojina Bakića, Iva Dulčića, Dušana Džamonje do Julija Knifera i Kuzme Kovačića, kao i pokazati djela međunarodno relevantnih umjetnika, od Jana Fabrea, Roberta Farbera, Tonija Benettona do Ahmeta Ertuğa. Vodstva počinju u 18:30, 19:30, 20:30, 21:30.

U Galeriji Dulčić Masle Pulitika u Noći muzeja posjetitelji će moći pogledati izložbu mlade akademske slikarice i ilustratorice Jelene Bando pod nazivom „Pravi prostor“. Za glazbeni dio programa pobrinula se udruga „Sve ostalo je glazba“ koja će izvoditi svoje 30-minutne programe tako predstavljajući neke od najpoznatijih glazbenih djela, od kojih posebno treba izdvojiti skladbe Ludomira Rogowskog, poljskog skladatelja, dirigenta i glazbenog pisca koji je je živio i stvarao u Dubrovniku (u samostanu sv. Jakova) sve do svoje smrti 1954. godine. Koncerti započinju u 18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 22:00 i 23:00.

26. siječnja obilježavamo i dan rođenja dubrovačkog slikara Đura Pulitike koji ćemo prigodno obilježiti u Noći muzeja u Atelijeru Pulitika gdje je slikar stvarao sve do 2006. godine. Ovim povodom UGD priredila je izložbu Pulitikinih radova, od kojih neke dosad publika nije imala prigode vidjeti. A, za sve sladokusce pripremili smo slatko iznenađenje.

Na sve tri izložbene lokacije, uz bogatu trpezu, na prigodnom popustu od 50 % moći će se kupiti sve publikacije Umjetničke galerije Dubrovnik.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2