>
Uskrs u Primorju
Datum od:
17.04.2017
15.00 h, Kliševo
Uskrs u Primorju
Uskrs u Primorju

Proljetna manifestacija s prizvukom tradicije u Kliševu...

Na Uskrsni ponedjeljak 17.travnja u dubrovačkom selu Kliševo održat će se manifestacija "Uskrs u Primorju" kroz koju će se prezentirati tipični specijaliteti, običaji, a glavni do programa gostovanja su kulturno-umjetničkih skupina iz naše regije i susjednih zemalja.
Dubrovačko Primorje najpoznatije je po "penganju" – posebnom obliku ukrašavanja uskrsnih jaja starinskim načinom, s vrućim voskom, te Primorskoj svadbi.

Primorsku svadbu oživjet će Udruga Primorski svatovi, pa će se gosti i posjetitelji i ovom prilikom podsjetiti točno utvrđenih ceremonijala koji žive kroz stoljeća...
Običaj vjenčavanja mladih koji dolazi iz davne prošlosti sadrži čak i vojne elemente, a posebno su karakteristični svečani kostimi – nošnje i nakit kojima je bila urešena mlada i u kojima se ogledalo bogatstvo kuće iz koje dolazi.
„USKRS U PRIMORJU" ove se godine odvija osmi put i manifestacija je prerasla u međunarodnu folklornu i turističku atrakciju. Svojim nastupima i prezentacijom običaja sudjelovat će brojna kulturno - umjetnička društva iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sudjeluju Dubrovački trombunjeri, Limena glazba Zaton, Folklorni ansambl „LINĐO" Dubrovnik, KUD „Stjepan Radić" Pridvorje, KUD „Branimir 888" Muć, KUU „Ivan Vitez Trnski" Nova Rača – Bjelovar, HKUD „Fra Petar Bakula" Posušje, KUD „Metković" Metković, KUD „Sveti Juraj" Osojnik i domaćini Udruga „Dubrovački primorski svatovi"

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2