>
Izložba - Dubrovački likovni trenutak 3 (slikarstvo i kirarstvo)
Datum od:
09.03.2017
19.00 h, Umjetnička galerija Dubrovnik
Izložba - Dubrovački likovni trenutak 3 (slikarstvo i kirarstvo)
Izložba - Dubrovački likovni trenutak 3 (slikarstvo i kirarstvo)

Treća po redu izložba koja predstavlja slike, skulpture, grafike i crteže dubrovačkih likovnih umjetnika, naziva Dubrovački likovni trenutak 3 koja je posljednji put održana 2008., bit će svečano otvorena u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u četvrtak, 9. ožujka u 19:00 sati.

Žiri u sastavu povjesničara umjetnosti Antun Karaman, Sanja Žaja Vrbica i Lucija Aleksić, odabrao je djela koja će predstaviti dubrovačke likovne umjetnike i pregled gradske likovnosti u najšire zastupljenim tradicionalnim medijima slikarstva i kiparstva.

Autor teksta u katalogu, povjesničar umjetnosti Antun Karaman za izložbu je između ostaloga zapisao: „Svi su jednako dobrodošli jer tek svi zajedno čine pravo lice dubrovačke likovne realnosti. A ona je, kao što je vidljivo iz izabranog materijala i vrlo bogata i vrlo potentna. Ako je još pred kratko vrijeme živjeti na periferiji značilo kasniti za aktualnostima cijelu vječnost, danas je zbilja potpuno drukčija: tog kašnjenja više nema niti bi ga trebalo biti (ako ga možda i ima, ono je prije svega u svijesti ljudi, tek onda u stvarnim relacijama životne realnosti) – internet je svijet uistinu učinio globalnim selom, a i afiniteti umjetnika se iz dana u dan mijenjaju sve više i više.“

Na izložbu je prvotno prijavljeno 92 umjetnika s ukupno 219 djela, od čega je odabrano 112 radova 71 umjetnika. Na poziv su se mogli prijaviti svi dubrovački likovni stvaratelji bez obzira na prethodno obrazovanje i uspjehe. Namjera izložbe je prikazati presjek različitih pojava na dubrovačkoj sceni jedinstvenih rukopisa i individualnog promišljanja tradicionalnih i suvremenih tema.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2