>
Advent u gradu (19.studenog – 8.siječnja)
Datum od:
19.11.2016
Datum do:
08.01.2017
Advent u gradu (19.studenog – 8.siječnja)
Jedinstvena mjesta svjetske kulturne baštine poput Peskarije, Pila i Lazareta će živnuti u novom ruhu okićena blagdanskom rasvjetom. Dovedite djecu na klizalište ili na predstavu „Božićna bajka", zagrijte se s kuhanim vinom, uživajte u priklama (fritulama ) ili zaplešite pod šatorom pored Orlandova stupa. Zabavite se u kazalištu, posjetite galerije i muzeje, naučite kako se rade tradicijske dubrovačke slatke delicije. Uživajte u staroj gradskoj jezgri uz besplatne autobusne linije JP Libertas.
Jedinstvenost Dubrovnika vidljiva je i u mjesecu darivanja. Božićni sajam postavljen je na najljepšoj dubrovačkoj ulici – Stradunu, na kojem će se predstaviti tradicijski obrtnici koji će izložiti svoje rukotvorine, božićne ukrase, ali i ugostiteljsku ponudu božićnih kolača i slastica. Probajte i vi zapjevati tradicionalnu dubrovačku kolendu, kojom se od davnina u Dubrovniku na Badnji dan i na Staru godinu čestita i želi radosne blagdane! Od početka festivala do Božića na Stradunu će nastupiti Gustafi, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Prljavo kazalište, Jinx, Neno Belan i Fiumensi te Natali Dizdar. Osim velikih koncerata petkom, živa glazba između kućica najavljena je od 1. prosinca utorkom, četvrtkom i subotom, dok će za vrijeme Adventa u Dubrovniku, svake nedjelje klapa Kaše izvoditi program tradicionalnih dubrovačkih kolendi i napjeva.
Organiziraju se i brojni kulturni programi , posebno vrijedi izdvojiti izložbu jednog od najvažnijih slikara 20. stoljeća Francisa Bacona u Umjetničkoj galeriji, brojne predstave u teatru, koncerte Dubrovačkog simfonijskog orkestra s gostima solistima, ali i zanimljive i prigodne radionice koje su ustanove i udruge pripremile za sve uzraste.
Javni gradski prijevoznik Libertas od otvaranja festivala 19. studenoga do 8. siječnja, građane će prevoziti besplatno na svim autobusnim linijama prema povijesnoj jezgri grada. Prijevoz autobusima Libertasa bit će besplatan svakog dana u navedenom razdoblju od 17 sati do posljednjeg noćnog polaska na svim gradskim linijama koje voze od i prema povijesnoj jezgri Grada, a tome će biti pridružene i linije iz Slanog i Cavtata. „Posebna, „adventska linija" Libertasa besplatno će voziti putnike svakodnevno na relaciji Autobusni kolodvor-Pile.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2