>
Dubrovački zimski festival
Datum od:
20.11.2016
Datum do:
02.03.2017
Dubrovački zimski festival
Program

Organizacijom raznovrsnog programa trećeg zimskog festivala, Dubrovnik – grad festivala i festa, će osigurati zabavnu, kulturnu i gastronomsku ponudu na najatraktivnijim lokacijama u Gradu i okolici.
Jedinstveni grad svjetske kulturne baštine će živnuti u novom ruhu okićen blagdanskom rasvjetom. Festival koji će trajati kroz sve zimske mjesece pružit će brojne razloge za okupljanje. Dovedite Vašu djecu na klizalište ili na predstavu „Božićna bajka", zagrijte se s kuhanim vinom, uživajte u ukusnoj hrani u kućicama duž Straduna ili zaplešite uz živu glazbu ispred crkve sv.Vlaha. Zabavite se u kazalištu, posjetite galerije i muzeje, naučite kako se rade tradicijske dubrovačke slatke delicije, uživajte u programima tradicionalne Feste sv.Vlaha, maškarajte se i prošetajte Stradunom ili proslavite Valentinovo u jednom od najromantičnijih gradova svijeta. Ovogodišnji Dubrovački zimski festival započinje 19. studenog i trajat će do 1. ožujka

ADVENT U GRADU
Paljenjem Božićne rasvjete, 19. studenog, započinje Advent u Gradu prvi dio šarolikog programa Dubrovačkog zimskog festivala.
Jedinstvenost Dubrovnika vidljiva je i u mjesecu darivanja. Ovogodišnji Božićni sajam postavljen je na najljepšoj dubrovačkoj ulici – Stradunu, na kojem će se predstaviti tradicijski obrtnici koji će izložiti svoje rukotvorine, božićne ukrase, ali i ugostiteljsku ponudu božićnih kolača i slastica.
Probajte i vi zapjevati tradicionalnu dubrovačku kolendu, kojom se od davnina u Dubrovniku na Badnji dan i na Staru godinu čestita i želi radosne blagdane!

DOČEK NOVE GODINE
Brojni posjetitelji Dubrovnika dočekat će Novu 2017. godinu uz spektakularan glazbeni program, koji započinje već u jutarnjim satima Stare godine. Novogodišnji program obuhvaća raznovrsni zabavni trodnevni program, u kojem će svatko naći nešto zanimljivo. Nova godina će započeti već tradicionalnom Novogodišnjom utrkom od 10 km, a posebna poslastica je svečani koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz kamenice i pjenušac prvog dana Nove godine u podne.

FESTA SV. VLAHA
Dan dubrovačkoga parca svetoga Vlaha, starca koji na dlanu nosi Grad i čiji kipovi obilježavaju dubrovačke zidine i gradske ulaze, posebni je dan Grada Dubrovnika još od daleke 972. Slavlje je posve posebno, tipično, dubrovačko. Niz svjetovnih i sakralnih koncerata, prezentacije knjiga, izložbe, kazališne predstave posvećene su svecu zaštitniku čiji kipovi bdiju nad nama. Sve započinje ceremonijalnim otvaranjem Feste na Kandeloru (Svijećnicu) 2.veljače, a najvažniji događaj je procesija gradskim ulicama na sam dan Feste 3. veljače.

DUBROVAČKI KARNEVO
I naši su stari ludovali, pa možemo i mi ... izreka je koja se u Dubrovniku čuje u vrijeme karnevala. Svi uzrasti imaju po jedan dan za pokazati svoje pravo lice, a zadnji dan „ultimi od Karnevala" se sprema najveći tulum pod maskama. Uživajte u društvu likova iz bajki, vila i vilenjaka te osjetite lude ritmove žive glazbe, plešite pod maskama, osjetite posebnu atmosferu šale, smijeha, veselja, radosti, satire....osjetite posebni duh Grada u vrijeme Karnevala!

VALENTINOVO U DUBROVNIKU
Dubrovnik nudi svoj šarm, povijest, bezvremenske ljepote i poseban ugođaj za ljubitelje tijekom Valentinova, kao i već dugi niz godina prepoznat je kao jedan od najromantičnijih gradova na svijetu, jedno od najljepših mjesta za romantični provod.


Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2